Дистанційне навчання

Для вчителів, учнів та батьків !!!

Інформація щодо організації освітнього процесу у 2022/2023

навчальному році  в умовах воєнного часу.

Відповідно до постанови Кабінету МіністрівУкраїни від 24.06.2020 №711 «Про початок навчального року під час дії правового режиму», листа МОН України від 30.06.2022 №1/7322-22 «Про організацію 2022/2023 навчального року, наказу МОЗ від 01.08.2022 №1371 «Про внесення змін до Санітарного регламенту для ЗЗСО», рішення педагогічної ради ЗЗСО І-ІІ ст. с. Ладижинські Хутори  від 01.09.2022, протокол №1.

ЗЗСО І-ІІ ст. с. Ладижинські  Хутори організовує освітній процесс з використанням технологій дистанційного навчання в синхронному та асинхронному режимах згідно з розкладом.

Таким графіком роботи користуємось до нового розпорядження.

РОЗКЛАД ДЗВІНКІВ

1.   9:00 – 9:45

2.   9:55 – 10:40

3.   10:50 – 11:35

4.   11:55 – 12:40

5.   12:50 – 13:35

6.   13:45 – 14:30

7.   14:40 – 15:25

При організації освітнього процесу з використанням технологій дистанційного навчання для здобувачів освіти 1 – 4 класів необхідно зайти на онлайн – урок за посиланням:

1 клас https://meet.google.com/gvn-swwn-fui

2 клас https://meet.google.com/rcx-puyu-eno

3 клас https://meet.google.com/unf-xcqv-fay

4 клас http://meet.google.com/fto-hpzc-jtd

Для учнів 5-9 класів необхідно зайти  на онлайн урок за посиланням відповідно до розкладу

Українська мова та література 5 класи http://meet.google.com/rqe-zyjf-iyb

Українська мова   6,7, 8, 9 класи https://meet.google.com/aqo-kpay-pga

Українська література 6,7,8,9 класи https://meet.google.com/wyx-mspj-azy

Польська мова https://meet.google.com/wdo-jhat-rmf

Математика 5,6 класи https://meet.google.com/gvn-swwn-fui

Алгебра та геометрія 7 клас https://meet.google.com/gvn-swwn-fui

Інформатика https://meet.google.com/rcx-puyu-eno

Англійська мова  https://meet.google.com/wzb-brpp-ktj

Зарубіжна література http://meet.google.com/rqe-zyjf-iyb

Хімія https://meet.google.com/yuf-nomo-yrj

Фізика https://meet.google.com/yba-cqae-nqw

Історія України https://meet.google.com/tqu-bapo-upw

Всесвітня  історія https://meet.google.com/umv-iygx-mpu

Основи здоров'я http://meet.google.com/bkq-fuzz-piv

Правознавство https://meet.google.com/umv-iygx-mpu

Пізнаємо природу, біологія та географія  https://meet.google.com/ijo-ubyr-zdg

Фізична культура https://meet.google.com/umv-iygx-mpu

Трудове навчання http://meet.google.com/rqe-zyjf-iyb

Дистанційне навчання учитель може здійснювати в синхронному й асинхронному режимах з використанням електронних освітніх платформ (Google  Workspace, Google Classroom, Нові Знання, HUMAN.UA) і комунікаційних онлайн  сервісів та  інструментів  (Zoom, Skype,  Team, базові сервіси Googl: Gmail,  Календар, Meet, Jamboard, Chat, Hangouts, YouTube та інші).

В  умовах  воєнного  часу  особливістю дистанційного  навчання  є  ймовірність під  час  онлайн-зустрічей  ситуацій,  коли  вмикається  сигнал  «Увага всім! Повітряна тривога». У таких випадках рекомендуємо під час  онлайн уроку спокійно повідомити учням, що оголошено сигнал «Увага всім! Повітряна тривога», закцентувати увагу учнів фразою «Ви йдете в безпечне місце, яке встановлено вашою родиною», пропонуєте  учням натиснули кнопку «вийти з конференції» та кнопку «вимкнення комп’ютера»; дочекатись, щоб усі учні вийшли з онлайн конференції.

Привертаємо увагу, що учні мають можливість дистанційно навчатись у приватних закладах освіти, які в період воєнного часу надають безкоштовно доступ до навчальних матеріалів на своїх платформах. Інформацію про організацію навчання у таких закладах розміщено на їх сайтах (до прикладу: https://www.atschool.com.ua/; https://optima.school/ тощо).

Для учнів, які з певних обставин не можуть долучитися до навчання під керівництвом педагогів, підготовлено Всеукраїнський єдиний розклад (https://mon.gov.ua/ua/vseukrayinskij-rozklad), у якому систематизовано навчальні загально-розвивальні матеріали для самостійного опрацювання.

Пропонуємо на уроках використовувати:

ü  пізнавальні мультфільми виробництва телеканалу ПЛЮСПЛЮС про цікаві факти, досягнення, відкриття та природні ресурси України (серія «Це – наше, і це – твоє»:

ü  цікаві факти про сьогодення нашої країни (серія «Дивомандри»:

ü  мовознавчі цікавинки (серія «Говоримо українською»: https://youtube.com/playlist?list=PLmMdc5EtRgSjzpp3MLuQSuM-9iEZuQ-3W);

ü  для спостережливих і допитливих (серії «ЕКО ПЛЮСПЛЮС»: https://youtube.com/playlist?list=PLmMdc5EtRgSgzX5PuoA5QLxpCnadY-l26;

ü  «Світ чекає на відкриття»:

У час, коли ми захищаємо кордони держави, міста, стоїмо на охороні безпеки й життя, важливо тримати фронт інформаційний з урахуванням вікових особливостей тих, хто сприймає пропонований контент. Мультфільм «Добро завжди перемагає» допоможе дорослим знайти слова, щоб пояснити дітям події, що відбуваються сьогодні в країні.

В умовах воєнного стану набуває особливостей психологічний супровід всіх учасників освітнього процесу.

Пропонуємо вчителям початкових класів, практичним психологам, соціальним педагогам (в закладах освіти, де вони є),  проводити мотиваційні п’ятихвилинні «ранкові зустрічі», у тому числі психологічні хвилинки для учнів усіх вікових категорій (залежно від форми навчання онлайн чи в реальному часі).

Матеріали для таких щоденних заходів представлені у Всеукраїнському єдиному розкладі.