День української писемності та мови

9 листопада в Україні відзначається День української писемності та мови. З нагоди цього свята усі бажаючи пишуть Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Цю унікальну акцію започатковано у 2000-му році.

Тож уже не перший  рік радіодиктант національної єдності  збирає тисячі українців, які прагнуть продемонструвати любов  та пошану до рідної мови. Приєдналися до написання  радіодиктанту й наші вчителі та учні. Школярі пишуть такі диктанти з великим задоволенням, адже він символізує єдність та любов до Батьківщини.

Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об'єднує всіх нас.
       Проведення подібних заходів дозволяє  не лише перевірити знання рідної мови, а й відчути солідарність з усіма, хто шанує українську мову та розуміє важливість її розвитку і збагачення.

Також класними керівниками було проведено години спілкування, мовознавчі конкурси, ігри, вікторини, завдання, де учні продемонстрували свої знання з української мови.

Прийміть щирі вітання з Днем української писемності та мови від учнів нашого закладу!

09.11.2022 | Aдмін